Avantaje:
- greutate scăzută: 0,42kg/dm3 densitate;
- refrigerare eficientă – temperatura gheţii – 7°C;
- nu afectează produsele şi echipamentele;
- aspect şi proprietăţi de “gheaţă uscată”
- reduce costurile de producţie: apa este utilizată 100%;
- gheaţa este perfect igienică: dezinfecţie şi curăţare UV;
- uşor de montat şi utilizat;
- nu presupune costuri adiţionale de operare.
Principiu de funcţionare:
Un cilindru de metal cu rol de îngheţare se roteşte în permanenţă la nivelul rezervorului cu apă. Cu fiecare rotaţie, apa îngheaţă pe tamburul de evaporare este transformată în fulgi, lăsând în cuva pentru gheaţă doar “gheaţă uscată”. Acest sistem a fost experimentat prima dată acum 40 de ani, fiind în permanenţă îmbunătăţit şi inovat. Este simplu, nu presupune costuri mari şi nu necesită o mentenanţă deosebită.
Aplicaţii:
- hoteluri, restaurante şi firme de catering;
- industria de panificaţie;
- oriunde este nevoie ca produsele alimentare să fie răcite şi îngheţate;
- spitale şi centre de analize, recoltare şi păstrare probe biologice;
- centre sportive şi de recreere.